vineri, 13 mai 2016

HDMI

High Definition Multimedia Interface, cablul HDMI, permite transmiterea continutului multimedia de inalta definitie intre aparate. Seamana cu un cablu USB, are 19 fire si este un "EUROSCART" mult mai performant. Practic, pot fi transmise semnale cu o latime de banda de peste 300 MHz. Diferentele dintre cele doua cabluri, EUROSCART-HDMI, sunt esentiale. Primul permite transmisia semnalelor analogice, HDMI - semnale digitale, inclusiv comenzile utilizatorului (ON-OFF, etc). Exista mai multe versiuni, cele mai noi aduc, in special, imbunatatiri la latimea de banda.
Folositi cabluri HDMI scurte! Nu este o regula ca un cablu scump sa fie si cel mai bun. Sunt de preferat cele care au contacte de buna calitate (aurite).
Experienta in depanare ma determina sa subliniez importanta conectarii acestui cablu cand ambele aparate sunt deconectate total de la alte surse de semnal (priza, retea cablu TV, retea internet, etc.). Altfel, exista riscul deteriorarii iremediabile a cel putin unui aparat. Imaginea urmatoare prezinta o placa de baza (TV LED), care a luat foc in zona conectorilor HDMI datorita conectarii cablului in timpul functionarii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Masajele indecente nu vor fi publicate!